Експерт от Училище МАГ разяснява основни положения

МАГИИТЕ С КРИСТАЛИ СА ДОСТЪПНИ ЗА ВСЕКИ

Всички култури по света приписват магически свойства на кристалите и скъпоценните камъни. Благодарение на тези им качества те са широко използвани в най-различни лечителски практики, също така като амулети и талисмани и разбира се в магията.

Но как работи един кристал? Отговора ще дойде, ако си припомним малко физика и химия.

Преди всичко обаче, за да стане ясен механизма на действие, ще спомена един принцип от фундаменталната физика – “Всеки две структури могат да обменят енергия и информация, тогава и само тогава, когато резонират хармонично”. Този принцип обяснява и ясновидството, където човека с дарба просто се настройва резонансно с определена структура, за да свали информация от нея. Няма нищо свръхестествено в това, разбира се едни го могат по-добре, други не толкова – това е друг въпрос.

Сега обратно на темата кристалите.

По необясним за съвременната наука начин, човек е склонен бързо да се настройва резонансно към кристали, например. Вероятно това се дължи на факта, че всяка система във Вселената изкарана от равновесие, се стреми да възстанови изначалната си стабилност и хармоничност. Така, човек “подсъзнателно” осъзнава необходимостта да се балансира и целейки този баланс, започва да резонира с определена структура, която би му го донесла.

Какво прави кристала?

Той излъчва изключително хармонично (учените биха нарекли подобно излъчване кохерентно). Внимание! Хармонично в случая не означава непременно позитивно. Във Вселената няма положителна или отрицателна енергия- има само Енергия, тя е една. Във Вселената няма положителна и отрицателна информация- има само Информация. Всичко останало са субективни човешки категории и понятия. Благодарение на тази “вратичка” в “Матрицата” е възможно в един кристал да бъде въведена информация, която действа негативно на индивида (черна магия). Няма да говоря за това сега, защото целта ми е да ти покажа как могат да се използват кристалите в Рейки, за талисмани и амулети.

Дотук коментирах само въздействието на ниво енергетика.

Специфичната атомна структура на един кристал, обаче, го превръща в изключително “благодатен” обект за информационно кодиране. В случая кристала играе ролята на “носител”. Когато се постигне подходящ резонанс между преносител и получател, се осъществява и предаването на информацията, която в зависимост от конкретния случай може да е в човешко благо, или точно обратното.

За да бъде ефективна употребата на кристали, за да се постигат желаните цели, е необходимо да се спазват две основни правила:

Програмата, която се влага в кристала да е съобразена с неговата природа. Един черен турмалин, който поглъща всяка енергия и информация, не може да бъде кодиран да излъчва любов, това е несвойствено за него. Ето тук е мястото на онези големи таблици със значенията на минералите.

И още енергийното поле на кристала трябва, да се настрои в резонанс с полето на този, за когото е предназначен камъка.

Преди да стигнем този момент обаче първо трябва да изберем подходящ кристал за нас, според нашите нужди. Това може да стане, като използваме таблиците за определяне на кристалите спрямо зодията ни, както и според магическото им предназначение. И тъй като всеки може да се сдобие със зодиакална таблица, аз ще разясня магическата им сила в тази статия.

планински кристал – универсален камък, за лечение и защита

гранат – стабилност в семейния живот, подобрява взаимоотношенията между хората

ахат – за предпазване от уроки, “лошо око” и нещастни случай

яспис – пази от нещастна любов, помага в рискови ситуации

тигрово око – предпазва човек и дома от лоши енергии

кехлибар – за здраве, стабилност, пази от черни магии, изпълнение на дребни желания

нефрит– спиритизъм, връзка с Отвъдното

малахит – за пари, богатство и финансова стабилност

аквамарин – пари в къщи, плодородие във всеки аспект

аметист – камък на любовта, за любовни магии

авантюрин– за сполучливи начинания, предпазва от магически удари

кварц– за прозрение, засилва интуицията, за изясняване на нещата

Всеки самостоятелно избира кристал, който съответства на неговата личност. Това може да е обработен или необработен камък, единствено важно е усещането. Всеки камък има свое енергийно поле и всеки може да се използва в магията.

Преди всичко, обаче, е важно кристала да се пречисти- физически и енергийно от остатъчни влияния. В случаят се работи основно с огнена стихия и нейните представители. След това кристала се кодира и се освещава според задачите – така той е готов да служи на притежателя си.

Един от най- универсалните камъни е планинският кристал. Той сравнително лесно се кодира, затова е добър за обучение на начинаещи магове. Всеки сам може да опита да построи защита с планински кристали- необходими са 5 камъка. След като те вече са пречистени и кодирани да пазят от зло, 4 от тях се слагат в ъглите на помещението а петият се поставя някъде на високо. Така се формира пирамидална структура, която защитава дома от всички зли сили. Разбира се, ако камъните са предварително заредени от професионален маг, защитата става несравнимо по-мощна.

Кехлибарът също има универсално приложение в магията. Един особено лесен ритуал, който всеки може да изпълни е да зареди кехлибар, за изпълнение на конкретно желание. Използват се три жълти свещи, които се поставят във формата на равностранен триъгълник, с върха към човека. По средата се поставя кехлибара, който предварително е пречистен. Човек затваря очи, представя си, че навсякъде около него има огнени стени и започва, мислено да потъва в кристала. Това е една дълбока медитация, при която се достига субатомно равнище на материята. Когато е постигнато работното ниво, човек просто трябва да визуализира желанието си, като не забравя да постави срок за изпълнение. Времето е жизненоважна категория в магията. Когато сте готови повторете гореописания процес, като държите камъка между ръцете си. Когато го усетите да пулсира, като жив в ръцете ви, когато се изпълни с топлина- тогава той е кодиран. Накрая обединете вашето енергийно поле с това на кристала, докато се получи хармонична структура. Кристалът трябва да се носи постоянно до изпълнение на желанието.

Обикновено мъжете носят кристалите отдясно, а жените отляво.

Медиум Иван КАЦАРОВ

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

амулет раковина

Фън шуй: Амулети според зодията. Талисмани за късмет, как да изберем?

Как да изберем амулет за късмет според зодията? Талисман за зодия: Овен, Козирог, Рак, Близнаци …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *