zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Стресът и проблемите в секса са двете страни на един медал



Стресът и проблемите в секса са двете страни на един медал

Почти половината мъже и жени компенсират липсата на секс с работа и активен начин на живот.

здраве.bg

Стресът пречи на сексуалния живот, докато липсата на сексуален живот предизвиква стрес. А твърде многото секс пречи на желанието за работа. Ето защо в тази на пръв поглед патова ситуация медицината излиза с доста различни мнения.

Резултатите от социологическо проучване в рамките на проекта Theratalk, проведено от изследователи от Института по психология “Георг- Август” в Гьотинген (Германия), показват че редките полови контакти увеличават стреса.

Според получените резултати, 45% от мъжете и 46% от жените компенсират липсата на сексуален живот с работа и активен начин на живот.
Хората, които правят секс по два пъти и повече в седмицата, пък признават, че нямат особено желание за работа. Само 5% от тях търсят възможности за изразходване на своята енергия в други области, дори и в случаите, когато сексът не им носи удовлетворение.

Проблеми със секса имат най-често жителите на развитите страни. Недостигът на време и стресът оказват негативно влияние на качеството на сексуалния живот.
Според Рагнар Беер, ръководител на проекта “посочените резултати ни карат да се замислим върху затворения порочен кръг: от една страна стресът затормозява сексуалния живот, а от друга – недостатъчният секс превръща живота в стрес”.

В проекта са участвали почти 32 хиляди мъже и жени. Theratalk предлага още безплатни онлайн консултации, терапии и тестове.

66% от анкетираните се изказват положително за ролята на секса в живота на човека и го определят като “залог за здраве”. Германия заема 13-то място в списъка на страните - страстни поклонници на сексуалния живот. Първите места са заети от Гърция, Полша и Бразилия.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.