Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Стрес и умора

При стрес и напрежение - по-далеч от хладилника!

health.bg 23-02-2010
Стрес и умора  : При стрес и напрежение - по-далеч от хладилника! - здраве, хранене, напрежение, диета, отслабване, нервност

Напрежението, което всекидневно се струпва върху вас, превръща хладилника в огромен притегателен магнит, а храната – в спасителен пояс. И макар всеки човек да знае, че няма как да излекува емоционалните си проблеми с обилно ядене, изкушението да опита е прекалено голямо.

Следващия път, когато усетите прилив на нервност, който ви тегли към вашите запаси от не особено полезни храни, приложете някоя от следните стратегии.

Не бъркайте жаждата с глад
След като сме хапнали добре, понякога продължаваме да се чувстваме гладни. В повечето случаи това усещане е измамно. Вместо да продължим с приема на храна, е добре да наблегнем на течностите, особено на чая. Малко хидратиране се отразява чудесно върху тялото и нервната система.

Не дръжте високовъглехидратни храни в дома си
Можете да се отдадете на изкушението само ако то е някъде близо около нас. Всички сладки изделия, шоколадови десертчета и солидни кутии със сладолед, които складирате в кухнята си, ще ви подмамват всеки път, когато се почувствате нервни. Решението е просто – не се презапасявайте с тях. 

Яжте според часовника
Дори когато сте поели солидна доза стрес, опитайте се да направите поне 30-минутна пауза между междинните си похапвания. Ако към 10:00 часа сте изяли някакъв плод, изчакайте до 10:30 часа, преди да се насочите към пакетчето с бадеми или кашу.

Не бъдете прекалено строги към себе си
На всеки може да се случи да бъде победен. Това, че за една вечер сте попрекалили с храната, не означава автоматично да зарежете своите здравословни навици. Забравете за случилото се и продължете напред.

 



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg