цвят на фън шуй

Ако в живота си води правила философия фън шуй, това означава потърсете хармония. Или опитайте се тази хармония да се създаде собственоръчно. Ами, във всеки случай, в близост около вас пространството. А това означава, че и жилището си, ще станете изграждат по правилата на това древно учение. А в края на краищата жилище на човека – е не само геометрия стаи и предмети от интериора. Това е още и цветова палитра, която всеки избира по свое усмотрение. Преценка, от своя страна, зависи от това, което ви води, създаване на жилищен интериор: собствени вкусове (или вкусове дизайнер), законите за стил или нещо друго.

Ето това "нещо друго" и може да се превърне в източното учение фън шуй. Според правилата на този учения цвят на фън шуй се отнасят или към "ин", или към "ян". А най-правилната енергетика в дом, където между "ин" и "ян" цари хармония. Така че с помощта на цветове тази хармония да се постигне много лесно. Само трябва да се знае каква енергия носи един или друг цвят и правилно тези знания да се разпорежда с.

Значението на цветовете според учението на фън шуй

Червено се смята за най-силният цвят, който стимулира жизнената енергия, вдъхновява и вълнува. На Изток тя символизира просперитет и щастие. В същото време това е цветът на страстта и гнева, който може да предизвика хаос в живота. Защо се радват на този цвят трябва да се замислено и внимателно, като се прилагат и за извършване само онези помещения, които са свързани с дейността и енергия.

  1. Оранжев цвят вдъхновява и предлага на общуването, стимулира работата на ума. Така че е подходящ за тези помещения, където хората се срещат, общуват и да се занимават с умственото трудно.
  2. Жълтият цвят символизира оптимизъм и позитивност. Това е цветът на слънцето, което е в състояние да съживи най-мрачните и тъмни кътчета на къщата. Смята се също, че жълтият цвят води до чувство на мъдрост.
  3. Зеленият цвят символизира пролетта, възраждането и началото на живота – това е цветът на природата. Зелен цвят, облекчава стреса и тревожността, дава усещане на спокойствие и хармония. В учението фън шуй този цвят се смята за цвета на мир и покой.
  4. Златист цвят, както и жълто, създава оптимистично настроение, но се смята за цвета с по-силна енергия, тъй като привлича уважение и почит. В комбинация с червеното е символ на богатство и късмет.
  5. Син цвят символизира спокойствие и уравновесеност. Той разполага за почивка и отпуска. Освен това, синия цвят кара човек да вярват в по-добро бъдеще. Сами разбирате, че този цвят е подходящо там, където хората почиват и, може би, мислят за бъдещето.
  6. Синият цвят се смята за цвета на справедливостта и изпълнението на желанията. Обаче излишък на този цвят в интериора може да предизвика чувство за несигурност, чувството на дискомфорт и натиск.
  7. Лилав цвят символизира високи идеали и духовност, поражда мечти и вдъхновява, създава творческо настроение, усещането за нещо мистично и чудотворно.
  8. Белият цвят символизира ума, чистота и невинност. Той е синоним на сила и божественост, почиства енергия и придава лекота на ежедневието. Белият цвят е добре да използвате в слабо осветени стаи, както и там, където е необходимо усещането за чистота и свежест.
  9. Черен – цвят на съвършенство и официальности, престиж и изтънченост. Използване в интериора на този цвят помага да се създаде една фокусирана и делова атмосфера.

Както е известно, на ин и ян – това са две противоположности, които само свързващ стават цяло, завършено и хармонично. Така че използването на цвят в интериора по фън шуй, трябва да се знае също, че ян – това е положително, светлина и топлина. Цвят на "ян": оранжево, жълто, червено и черно. "Ин" (женското начало) – това е отрицателно (о, колко несправедливо! ), студа и мрака. Цвят на "ин": синьо, бяло и зелено. Лилав цвят може да притежава една или друга енергия, в зависимост от това, какъв цвят в него е повече, червено, лилаво – това е "ян", синьо-лилаво – това е "ин".

Според правилата на фън шуй цветовете на ин и ян задължително трябва да се използват заедно: само така ще се постигне хармония. Нека за пример да видим, както се препоръчва от консултантите фън шуй изберете цветово решение на различни стаи.

цветовете в интериора по фън шуй

Цвят на спални по фън шуй

Хол е най-голямата стая в къщата. Ако я определяне приемат посетители, тук просто са необходими червен, жълт и оранжев цвят, които трябва да се неутрализира спокойните нотки на зелен или син или бял цвят. Ако всекидневна е предназначена за семейна почивка, а след това я основните цветове – зелено и златно.

Спалня. В спалня стаята се усещане за комфорт и спокойствие. Цвят: светло синьо, нежни нюанси на синьо, зелено, в комбинация с ярки елементи в червен и жълт цвят.

Кухнята трябва да бъде "най-топло" в цветово решение място в къщата. Да я направи точно такава ще позволи на всички нюанси на жълто, червено и оранжево. Контролира и същи апетит ще помогнат на различни предмети (съдове, прибори, покривки за маса), тъмно син или зелен цвят.

Най-подходящ цвят за банята (според правилата на фън шуй) – всички пастелни нюанси на топлите или студени цветове: праскова, вместо портокал, млечна салата, вместо зелено, бледо-синьо, вместо синьо, розово, вместо червено. Ярък контраст приглушенному ин или ян в банята трябва да бъдат отделни елементи: кърпи, подложка за краката, бански аксесоари.

Цветове за детската стая, разбира се, може да изберете по правилата на фън шуй, но е по-добре да се съсредоточи върху темперамента и характера на самото дете. Например, в никакъв случай не можете да използвате червено в дизайна на интериора легковозбудимого на детето, а синьото – за деца флегматичных и инертни. За стаята на студента-добре е да използвате едни и същи цветове, които са подходящи и за оформяне на кабинета: кафяв, зелен, теракота, а за грудничков – синьо, бяло, праскова, розово, бледо лилаво.

Въпреки това, много често при декориране на интериора понравившиеся цветове и фън шуй се оказват несъвместими понятия. След това тук все пак е по-добре да се вслушат в своя вътрешен глас, и по-точно усеща. Защото фън шуй не е ръководство за интериорен дизайн. В дома ви трябва да бъде удобно и комфортно точно за вас. Експериментирайте с цвета и намерете златната среда. Така ще достигне хармония, а именно към това и се стреми самостоятелно учение фън шуй.

Цвят според фън шуй – палитра от източната философия

Съветваме ви да прочетете: Цветът на чантата е по фън шуй

как да привлечем късмета в живота си

Съдържание:

  • Хармонизиране на енергията
  • Инструментите на фън-шуй
  • Как работи това?

Малко вероятно е такива хора, които смятат, че са доволни в своя живот и съдбата на пълна мярка отмерила им и късмет, и пари, и щастие. И да – ние сме убедени в това! – това съвсем не са такива хора, които не искат да се научат как да привлечем късмета в живота си. Има един много интересен метод, с помощта на които може да привлече и пари, и късмет, и се нарича този метод на фън шуй.

Едва ли такава мистична система как фън шуй може да се появи в наши дни. Съвременните хора съвсем не преди това, за да размишлявам върху взаимовръзката на различните житейски явления. Повечето от нас работи усилено през целия ден, а ако и при нас се появи свободно време, мозъкът ни все още е зает: ние четем книги, да получим информация, гледа телевизия и бразда необятността на интернет. Зареждането на мозъка си постоянен поток от информация, ние напълно преставаме да забелязвате света около нас.

Но преди много хиляди години, когато нищо вече го бях изслушал от философски размисъл, китайски учени старцами е забелязал, че околното пространство може да повлияе на живота на човек. С течение на времето коренно различни възгледи китайски мъдреци са се образували в стройната система на фън шуй, която се използва с успех и в наши дни, за да привлекат към себе си повече късмет и пари.

Хармонизиране на енергията

Система на фън шуй предлага своя интерпретация на развитието на света и на всичко в него се случва. Основното понятие или крайъгълният камък на тази езотерична система — това е нещо, което всички в околните пространство има различни прояви животворящей енергия Чи.

Ако в пространството на дома Чи енергия е достатъчно и тя е в балансирано състояние, хората в него изпитват емоционален подем, почти не страдат, на дела им носи късмет. В такъв дом се чувстват чудесно растение, активни и жизнерадостны домашни животни. Ако това не е така, то трябва сериозно да придобивате жилище. За да увеличите вливающийся в него енергиен поток и там да го хармонизира, фън шуй за късмет има специални техники, които проверени в продължение на хилядолетия. Основната цел на фън шуй е привличане на късмет във всички сфери на живота...

За да се проучи мъдър система и да стана професионалист, може да отнеме години, толкова объемны тези знания, но, за да възстанови енергийния ред в собствения си апартамент, ще трябва да се знаят основните, най-важни аспекти. Към тях се отнася за символ на учението за "Осемте жизнени устремлениях". Това учение казва, че цялото пространство е осем от най-важните дестинации, които са поставени в зависимост от страни на света. За случаите на прилагане се използва осмоъгълник-bagua, който за тях и се показва. Всяка страна осмоъгълник отговаря на една от сферите на човешкия живот.

Така, например, на север — кариера, северозапад — асистенти, на запад — деца, юго-запад — брак, юг — слава, югоизток — парите и богатството, на изток — на семейството, на североизток — знания, център — здраве. Фън шуй съвети за късмет се свеждат до това, да се засили енергията в един от секторите на осмоъгълник или, ако е необходимо, във всички наведнъж. В началото на работата над пространството собствени жилища осмоъгълник с секторите се налагат на план на апартамент или къща и определят жизнено важни дестинации. След това става ясно, каква част от апартаментите отговаря на една или друга страна на живота.

как да привлечем пари и късмет в живота си

Инструментите на фън-шуй

Понятие за жизнена късметът е много гъвкав и често възгледи за нея при различните хора не са еднакви. За някои късмет — това е изграждане на успешна кариера, за други — среща с втория си половина, за някой това решение на сериозен проблем със здравето. Затова всеки трябва да изберете правилния сектор и да им с помощта на инструментите на фън-шуй.

Късметът в любовта

Ако не в момента личен живот, тогава ще трябва да работят в юго-западния сектор. Съживяване на тази зона ще улесни предмети или образи, символизиращи двойка, например, статуетка с чифт гълъби двойка еднакви възглавници на дивана или леглото, боядисване с такива чифт, два еднакви лампа или свещник.

Освен това, има специален китайски символ, който допринася за късмет в любовта — това е една трогателна двойка уточек-мандаринок. Те са свързани с романтичната любов, вярност и силна семейството си. Уточек не трябва да се почисти, когато късметът се усмихна и вашата двойка и имаше. Те ще бъдат с вяра и истина да запазим този съюз в продължение на дълго време.

Налице е повишено внимание по отношение на този сектор на апартамента — по-добре да е в зоната на любовта и брака от изображения, символизиращи самота.

Успех във финансовите дела

Когато късметът се отдалечава по въпроси, с които са свързани пари и финансов успех, това означава, че е време да се обърне внимание на югоизточния сектор на жилища. Водата усилва енергията на този сектор, и ако има къщи, аквариум с рибки, това е най-подходящото място за тях — това е юго-изток. В тази част на апартамента можете да поставите фонтан с струящейся вода или красива картина с изображение на морски или речен водна шир.

Избиране на снимка, не си струва да избират бушува морето или планински водопад. Тази мощна енергия на водата може да изиграе лоша шега и ще бъде "да се измие" паричен поток, който трябва да влезе в апартамент. Добре влияят на паричната късмет на китайски символи: трехногая крастава жаба, весел старец Хоттей, монети, перевязанные червена панделка. Появата им на правилното място допринася за растежа на доходи и пари ще потекат в къщата пълно течаща река.

Особено популярна в днешния свят се радва пари дърво, можете да го намерите и в офисите, и в уютните апартаменти. Той също така символизира просперитет. Само трябва да се уверите, че растението е здрава и добре се е увеличило, за да го отрази благоприятно на нивото на просперитет. Ако дървото е зелено, а след това парите ще бъдат привлечени към вас; но ако листата започнат да изсъхват и да се падне, това е толкова точно "улетят" от вас и вашите пари.

За да привлечете в живота си добри пари, много е важно, да е ярко осветен сектор, който е отговорен за богатството. Специалистите по фън-шуй препоръчват и ремонт на всички подтекающие кранове, които са символ на подсъзнателно ниво утекающие от дома на пари.

Кариерният излитане

Ако по време на работа се е получил пълен застой, властите не се забелязва и за карьерном растеж трябва само да мечтаят, а след това трябва да бъдат взети за северния сектор на жилището, отговарящ за успех в кариерата.

Колкото и да е странно, но за успехи в кариерата, се препоръчва костенурка. Това не означава, както може да се мисли според нашите обичайни понятия, че всичко ще върви скоростта на охлюв, а напротив — костенурката е символ на небесната подкрепа, мъдрост и закрила. В областта на кариерата това ще бъде съвсем не е излишно. Ако има възможност, тогава костенурката трябва да се разположат така, че тя се е намирала зад вас – така тя ще осигури защита на човека отзад, в най-уязвима част от него.

Северен сектор също могат да подсилят различни фигурки от метал или стъкло. Особено добре работи там стъклена пирамидка, символизира цели и постигането им. Под пирамидку могат да се влагат пари – това може да бъде само тя, – и тогава ще придадите специална енергията на своята цел да направят кариера и да се получи добра заплата. Не е наред в тази зона ще бъде всичко, което е свързано с вода: фонтани, аквариуми, изображения на риби, реки, морета. Може приказка образ, в който основно място заемат пари. А музиката на вятъра допринесе за подобряване на живота в тази зона.

Талисмани за късмет на фън шуй

Винаги трябва да помним, че в фън-шуе важна символика, и понякога трябва да се свържете на творческото си въображение, за да е вярно изразяване на същността на необходимата промяна. Може да се използва за своите цели и традиционни китайски талисмани.

С изключение на експозиция с помощта на талисмани в отделните сфери на живота, според специалисти по фън шуй, човек може да повлияе на съдбата или на обща късмет. В този случай може да удивителен начин се промени животът. Всичко изведнъж започва успешно да се оформя: доход се увеличава, децата слушат, в семейните отношения — пълното разбиране; и събития като цяло не престава да се моля.

Има специални символи, които са отговорни за общата късмет. Това е най-известният китайски дракон, символ на промяната към по-добро и привличане на появата на голям късмет. Най-доброто място за него в къщата — това е източен сектор. Известен символ на късмет — яхта, на която в жилището пристига късмет. Само е важно да си поставите, за да носа на кораба е насочена в къща, а не към вратата. За въздействие парусника направи по-силен, му палуба се поставят няколко монети.

За засилване на зоната на славата се препоръчва мивка, която привлича известност и популярност, а заедно с тях и просперитет. Също така подобрява зона на славата червен триъгълник, страдащ от асоциацията на огъня. А ето сушен тиква-горлянку смятат за символ на успех и здраве. Ако тя е в къщата, това означава, че ще бъде на посещение светиите и това ще доведе до там, благополучие, мир и разбирателство.

Йероглиф двоен успех, ако го поставите в спалнята, ще помогне за хармонизиране на отношенията или се намира в живота на истинската любов. Това е най-мощен знак за семейно щастие, към него с особено уважение се отнасят към изток и препоръчват да се носят под формата на златни бижута.

Естественият въпрос, който възниква за всички, които желаят да опитате да приложите знанието на практика. Къде да се вземат всички тези символи и талисмани, които ще късмета си? Талисмани се продават в специализирани магазини, където могат да се научат за тяхното прилагане и закупуване на книги, различни директории в системата на фън шуй.

как да привлечем късмета в живота си правилно

Как работи това?

Веднъж на известния майстор по фън шуй, за да попита: как работи това? Той отговори: "Аз не знам как, но точно знам, че това работи". По тази причина за всеки, който само започва да практикува фън шуй и има съмнение, че е важно да се доверите на тази древна мъдрост, която не винаги може да разберем. По-лесно се броят тези познания малко чудо, което действително съществува, а доказателство за това е промяна, която привидно небрежно започват да се случват в живота.

Нищо чудно, че фън шуй се счита изкуството на хармоничен живот, а в изкуството, както е известно, с един път не овладеешь. Редовна практика — това е, което може да даде желан резултат, а късметът, след като видя такава упоритост, самата поспешит в къщата, носейки със себе си щастие, пари и успех във всички сфери на живота.

Фън шуй: как да привлечем късмета в живота си

Съветваме ви да прочетете: китайски символ на любовта





Яндекс.Метрика